085-3035696

24 uur per dag bereikbaar

info@edelhardt.nl

Oplichting

Oplichting en dan?

Iedereen kan slachtoffer worden van oplichting. U kunt steenrijk zijn of straatarm, hoogbegaafd of juist niet, niemand is immuun voor oplichters. Aangifte bij de politie leidt niet altijd tot het gewenste resultaat. Omdat oplichting vaak lastig te bewijzen is. Dat is zeer teleurstellend, maar het is wel de realiteit. Edelhardt recherchebureau kan uitkomst bieden, onze specialisten sporen oplichters zonder genade op en zorgen ervoor dat u in uw gelijk wordt gesteld.

 


 

Iedereen kan slachtoffer zijn van oplichting

Niet iedereen ziet zichzelf als mogelijk slachtoffer van oplichting. Toch kan iedereen in potentie een doelwit zijn. Kijk eens naar deze voorbeelden:

Retail

Eigenaren van winkels krijgen vroeg of laat met oplichting te maken. Dit kan aan de kassa zijn met vals geld of een wisseltruc, het kunnen ook leveranciers zijn die lege dozen leveren en vervolgens met de noorderzon zijn vertrokken. Neem preventieve maatregelen en laat onze specialisten voorlichting geven.

BV en MKB

Welke administratie afdeling krijgt niet regelmatig spookfacturen? U niet? Dan is de kans groot dat ze al door de mazen zijn geglipt, neem de boekhouding nog maar eens goed door! Naast spookfacturen en telefonische acquisitie kan oplichting binnen bedrijven nog veel grotere vormen aannemen, bijvoorbeeld bij afpersing.

Digitale oplichting

We hoeven niet uit te leggen dat e-mails van Nigeriaanse prinsen oplichting zijn (een republiek heeft immers geen prinsen). Toch zijn er veel oplichtingspraktijken via internet die niet zo duidelijk waarneembaar zijn. Wanneer u het vermoeden heeft dat u via digitale kanalen opgelicht bent, of momenteel opgelicht wordt, kan Edelhardt recherchebureau een gedegen onderzoek uitvoeren.

Persoonlijk

U kunt aangesproken worden op straat door iemand die “zijn portemonnee is verloren”. U kunt ook voor enorme bedragen opgelicht worden. De crimineel is het slachtoffer altijd een stap voor, niemand is immuun voor oplichters. Blijf niet steken in angst en onzekerheid maar onderneem actie! Edelhardt recherchebureau staat u bij in moeilijke tijden.

 


De waarheid boven tafel

Het team van Edelhardt recherchebureau keert de laatste steen om op zoek naar de

oplichters. Bij een vermoeden van oplichting wordt eerst een inventaris van de gebeurtenissen gemaakt. Wat is er gebeurd, op welk tijdstip en op welke wijze? Deze informatie helpt het opsporen van de oplichter(s) te versnellen. Er wordt bewijsmateriaal verzameld waarmee u veel sterker staat bij aangifte. In een aantal gevallen kunnen de oplichters direct geconfronteerd worden om het proces te versnellen. De vergaring van bewijs en het opsporen van de oplichter(s) gebeurt altijd naar de letter van de wet. Hiermee is de bewijslast bruikbaar in het gerechtshof en u hoeft niet bang te zijn zelf in juridische problemen te belanden.

Oplichters zijn er in alle soorten en maten. Vaak gaan ze voor de gemakkelijke slachtoffers, soms proberen ze een grote slag te slaan. Wees behoed op oplichters, de specialisten van Edelhardt recherchebureau geven u graag advies over preventieve maatregelen. En wanneer u desondanks slachtoffer wordt van oplichting, staan wij voor u klaar om de dader(s) op te sporen en op te komen voor uw rechten.

Alle onderzoeken worden met de grootste discretie behandeld en informatie wordt vertrouwelijk verwerkt, zoals u van Edelhardt recherchebureau mag verwachten. Neem contact met ons op.

contactformulier

 

Copyright © 2017 Edelhardt Recherchebureau, alle rechten voorbehouden.

Scroll to Top